For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Het onderzoek van Anne-Rieke van Schaik focust op verhalende cartografie in de vroegmoderne tijd. Met haar project Navigating through Narratives: Cartographic Storytelling in the Early Modern Low Countries (ca. 1550-1750) onderzoekt ze het effect van verhalende kaarten op media, publieke opinie en collectief geheugen. Het project Map Encounters: The Material Culture of Maps in the Early Modern Low Countries (1500-1800) van Marissa Griffioen gaat in op kaartgebruik in de context van materiƫle en culture geschiedenis. Op basis van visuele en tekstuele bronnen onderzoekt zij in hoeverre kaarten in de vroegmoderne tijd veelgebruikte en herkenbare objecten werden.

De PhD-projecten benaderen de geschiedenis van de cartografie vanuit verschillende invalshoeken en leveren hiermee een vernieuwende en interdisciplinaire bijdrage aan de onderzoeksterreinen van Explokart en AHM.